Event: 30CC / Internationale Vrouwendag: De Kleur van het nieuwe Feminisme

Kaart wordt geladen...

Datum
08/03/2018

Tijd
21:45

Locatie
Stadsschouwburg - Leuven

Adres
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven


Internationale Vrouwendag: De Kleur van het nieuwe Feminisme

Gastvrouw Rachida Lamrabet nodigt je uit voor een inspirerende avond in 30CC/Schouwburg.

Kan de feministische strijd solo slim varen of is een emancipatorische beweging niet mogelijk zonder deze te verbinden met de strijd tegen racisme, homofobie en islamofobie? Tal van boeiende sprekers gaan met elkaar in discussie over het belang van bondgenootschappen in de strijd voor meer gelijkheid. Anja Meulenbelt, Fourat Ben Chikha en Hélène Christelle Munganyende en Ish Ait Hamou, nestelen zich in de zetels voor een intens sofagesprek, geleid door journaliste Hasna Ankal.

Dichters/slammers Carmien Michels, Anissa Boujdaini, Fatena El Gora dragen voor uit eigen werk.

Mo-journaliste Sabrine Ingabire geeft haar visie over een feminisme dat rekening houdt met alle vrouwen en trapt zo het gesprek op gang en Hélène Christelle Munganyende doet na afloop een nabeschouwing.

Het muzikaal luik wordt ingevuld door EME, het collectief rond Emeraude Kabeya (25), geboren in Kinshasa, Congo. EME brengt een blend van soul & R&B, funky en groovy. Denk aan haar helden Erykah Badu en Jill Scott met een vleugje Aretha Franklin en Nina Simone. Behoorden tot de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Eme is ook actief binnen het Leuvense jongerencollectief Urban Woorden.

Meer info: 30CC