Event: Connecting Emerging Literary Artists / Book fest Romania

Kaart wordt geladen...

Datum
26/05/2019 - 02/06/2019

Tijd
00:00

Locatie
Romexpo - Boekarest, Roemenië

Adres
Bulevardul Mărăști 65-67
011465 București


In september 2017 gaat CELA van start, een innovatief, tweejarig Europees talentonwikkelingsprogramma voor schrijvers, vertalers en curatoren. CELA staat voor Connecting Emerging Literary Artists. Het is een samenwerking van zeven partners uit zes landen. Vanuit Brussel organiseren het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Internationaal Literatuurhuis Passa Porta de aftrap.

Een selectie van 18 talentvolle schrijvers, 24 vertalers, 6 beginnende literair professionals én de 7 deelnemende literaire organisaties volgt met CELA een intensief traject gericht op het ontwikkelen van vaardigheiden, tools en een netwerk. De jonge auteurs voor België zijn Carmien Michels, Maud Vanhauwaert en Rebekka De Wit.

Gedurende het eerste jaar worden de talenten met masterclasses en residenties voorbereid op de Europese literaire markt, en leren ze te communiceren met een internationaal publiek.
In het tweede jaar van het traject worden de talenten geïntroduceerd in de Europese literaire markt. Dat gebeurt in 2018 en 2019 via een internationale marketing- en publiciteitscampagne, een Europese tour langs zes grote festivals en diverse netwerk-events met bekende schrijvers, uitgevers en literaire organisaties.

De literaire talenten die deelnemen aan CELA ontwikkelen zo nieuwe skills, een internationaal netwerk en nieuw werk, door middel van een programma van schrijf- en vertaalopdrachten.

Meer info: CELA
en op: Bookfest Boekarest 2019