Event: De Wondere Pluim / Juryoverleg

Kaart wordt geladen...

Datum
03/05/2018

Tijd
20:00

Locatie
De Veerman - Antwerpen

Adres
Marialei 25
2018 Antwerpen


De Wondere Pluim is een creatief schrijfproject voor kinderen van de basisschool, georganiseerd door ouders, De Veerman en lokale partners.

Het was een van de allochtone moeders uit de Wereldschool die in 2002 met het idee speelde om het literaire gebeuren bij kinderen -en zeker bij allochtone kinderen- te stimuleren. Zowel het oudercomité, de schooldirectie als De Veerman hadden oren naar dit idee en startten datzelfde jaar met een eerste literaire wedstrijd voor kinderen.

Alle kinderen die willen schrijven hun verhaal zoals ze dat zelf willen.

De pluimouders komen per school samen om de eerste selectie te maken. Deze selectie gebeurt op creativiteit, verhaalopbouw, mooi woordgebruik; niemand let op taalfouten of vreemde zinsconstructies.

Daarna pikt een vakjury van schrijvers er per niveau een Wondere Pluimwinnaar uit.

De kinderen schrijven in zes leeftijdsniveaus (6-12j), telkens opgedeeld in thuistaal Nederlands of niet. Zo krijgen we twaalf Wondere Pluimen per stad.

Het regionaal Pluimteam organiseert per stad een pluimboek met de leukste of meest ontroerende verhalen en organiseert een groot Pluimfeest voor alle schrijvende kinderen en hun ouders.

Op dit Pluimfeest worden De Wondere Pluimen uitgereikt en lezen ouders voor uit het boek aan ieder die het horen wil.

Meer info: De Wondere Pluim