Event: Editio / Debutantenbal 2018

Kaart wordt geladen...

Datum
31/03/2018

Tijd
19:30

Locatie
De Brakke Grond - Amsterdam

Adres
Nes 45
1012 KD Amsterdam


Welkom bij het Debutantenbal 2018, waar de evolutie van het verhaal plaatsvindt.

Op 31 maart vindt voor de vierde keer op rij het Debutantenbal plaats: de avond voor schrijvers, nieuw talent en iedereen met een passie voor literatuur. Ons bomvolle programma in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond bestaat uit spektakel rondom schrijvers, debutanten en storytellers. Als kers op de taart maken we de juryprijs en de publieksprijs van de Debutantenschrijfwedstrijd bekend. En natuurlijk sluiten we af met een knaller van een feest.

Kaarten koop je hier: https://www.editio.nl/debutantenbal-2018

BOEK VAN DE TOEKOMST
Korte spanningsbogen, Big Data en een toenemende globalisering bepalen de koers in een razendsnel veranderende wereld. Ons brein evolueert zich en lijkt nog amper in staat om grote lappen tekst te verwerken. Door alle multimediale prikkels zijn we snel afgeleid en is onze spanningsboog gelijk aan die van een goudvis. Maar wat betekent dit voor de literatuur? Behoren papieren werken straks nog wel tot de realiteit? Toch lijkt de lezer anno nu ook andere signalen af te geven. Met een groeiende afkeer voor social lijkt het ambachtelijke boek een revival te maken. In dit opzicht is het zaak om als schrijver op zoek te gaan naar de nieuwe lezer. Wordt daarmee de slag van de digitalisering overgeslagen in de literaire wereld? En moeten we vasthouden aan het traditionele papier? Tijdens het Debutantenbal 2018 stappen we samen met lezer en schrijver in de tijdmachine om op zoek te gaan naar het boek van de toekomst.

PROGRAMMA
Meer informatie rondom het programma volgt. Wel kunnen we vast vertellen dat de volgende kampioenen al zijn binnen gesleept: debutanten Kathy Mathys, Marieke Lucas Rijneveld, Tom Hofland. Debutant Peter Buwalda die na acht jaar met een nieuwe roman komt, schrijfster en kunstenares Saskia De Coster, Europees kampioen Poetryslam en po√ęziedebutant Carmien Michels en zangeres en schrijfster Eva van Manen van wie binnenkort haar debuutalbum verschijnt.

Binnenkort kun je je als bezoeker van het Bal registreren voor speeddates met redacteuren, uitgevers en vele schrijvers, waaronder Auke Kok, Timen Jan Veenstra, Thomas verbogt, Peter Buwalda, Uitgeverij Vrijdag, Carmien Michels.

DEBUTANTENBAL
Het Debutantenbal is een initiatief van de Stichting Beter Schrijven. De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van Editio, de online schrijversacademie.

PARTNERS
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Stichting CPNB, ANV, De Tekstsmederij, Lira, DW B, De Nederlandse Taalunie, De Vlaamse Gemeenschap, Creatief Schrijven, Write Now, Uitgeverij Vrijdag, Villanella, Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, Shortreads_, Humusvzw.be en Mensen Zeggen Dingen.

Meer info: Debutantenbal 2018