Event: Huis van de dichter / Schrijfresidentie Watou

Kaart wordt geladen...

Datum
25/02/2018 - 02/03/2018

Tijd
00:00

Locatie
Huis van de Dichter - Watou

Adres
Kapelaanstraat 2
8978 Poperinge


Met zicht op de jaarlijkse Poëzieweek einde januari is er goed nieuws voor dichters en schrijvers. Watou, sinds jaar en dag een plek waar kunst en poëzie elkaar ontmoeten, krijgt vanaf 2018 met het ‘Huis van de Dichter’ een schrijfresidentie. 

Het ‘Huis van de Dichter’ was tot begin 2009 de woonst van dichterGwij Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de legendarische ‘Poëziezomers van Watou’. Het huis is reeds enkele jaren een fel gesmaakte vakantiewoning. Vanaf 2018 zal het ‘Huis van de Dichter’ zestien werkweken lang per jaar ook worden opengesteld als schrijfresidentie voor auteurs. Watou krijgt daarmee een broedplek voor literatuur.

Het ‘Huis van de Dichter’ wordt een residentie voor auteurs die in Vlaanderen wonen en werken. Auteurs uit alle genres zijn welkom, van alle leeftijden, diverse achtergrond, komaf en cultuur. De schrijfresidentie zal bewust ook kansen bieden aan auteurs met andere roots en auteurs die in co-creatie samenwerken met andere kunstenaars. Het ‘Huis van de Dichter’ zal haar residentie afstemmen op het residentiebeleid van hetVlaams Fonds voor de Letteren. Voor de realisatie van die residentiewerking werkt het VFL nauw samen met Passa Porta via een beheersovereenkomst.

Dichter Michaël Vandebril wordt twee jaar lang ambassadeur van het ‘Huis van de Dichter’. Hij zal samenwerkingen opzetten met Passa Porta, het Poëziecentrum en PEN-Vlaanderen om de schrijfresidentie maximaal bekend te maken bij auteurs. In samenwerking met Kunstenfestival Watou zal hij met het coördinerend team van het  ‘Huis van de Dichter’ ook activiteiten en lezingen plannen met de schrijfresidenten.

Carmien Michels (°1990) wordt de eerste resident van het ‘Huis van de Dichter’. Deze schrijfster en performster schreef twee romans en publiceerde onlangs haar eerste poëziebundel ‘Wij komen van ver’ (Uitgeverij Polis). De eerste schrijfresident wordt op zondag 25 februari 2018voorgesteld in Watou tijdens een publiek moment waarop Gwij Mandelinck de sleutels van het ‘Huis van de Dichter’ overdraagt aan Michaël Vandebril.

Meer info: Huis van de Dichter