Event: Week van het Nederlands / Talkshow Literair vertalen

Kaart wordt geladen...

Datum
03/10/2020

Tijd
14:00

Locatie
Zuiderpershuis - Antwerpen

Adres
Waalsekaai 14
2000 Antwerpen


De Week van het Nederlands pakt uit met een indrukwekkende lanceringsdag, en dit volledig COVID-proof! Een samenwerking met o.a. Passionate Bulkboek, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Expertisecentrum Literair Vertalen, Curieus vzw, VRT Radio 1, NPO Radio 1 en Drongo Talenfestival.

In de namiddag presenteren de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, het Expertisecentrum Literair Vertalen, deBuren, CELA en Curieus vzw een talkshow rond literair vertalen. Het programma vindt parallel plaats in Rotterdam (Hotel New York), Antwerpen (Zuiderpershuis) én online, op de Facebookpagina van de Week van het Nederlands.

Carmien Michels zal in Antwerpen het gesprek aangaan met vertaler Nederlands-Roemeens, Cătălina Oșlobanu, onder leiding van gastvrouw Selma Franssen. We praten over de wereldwijde interesse in de Nederlandse taal en Nederlandstalige literatuur en over de rol van vertalers in het verspreiden van die literatuur. Ook geven de vertalers een kijkje in de keuken: hoe gingen ze te werk bij het vertalen van de romans en gedichten van de aanwezige auteurs? Hoe weten zij die over te brengen bij een nieuw publiek?

Meer informatie: Talkshow Literaire vertaling