Event: Yoga Zuid / Soirée Namasté: Bow for yoga and poetry

Kaart wordt geladen...

Datum
17/12/2017

Tijd
11:00

Locatie
Yoga Zuid - Antwerpen

Adres
Mechelsesteenweg 161
2018 Antwerpen


Bow for yoga and poetry

Op zondag 29/10 biedt Yoga Zuid in samenwerking met Soirée Namasté een bijzondere les aan: yoga in combinatie met poëtische woorden. Laat je eerst leiden door een ontspannende gentle flow onder begeleiding van yogadocente Valerie Rousseau zodat je helemaal zen kan verglijden in een begeleide Yoga Nidra (een yogaslaap) door schrijfster Carmien Michels.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s” en is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. In veel gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een ontspanningstechniek. In een ontspannen houding (meestal savasana) luister je naar een verhaal dat je meeneemt naar een dieper bewustzijn.

Carmien Michels is een Belgische schrijver en performer. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. In januari 2016 won ze het Nederlands kampioenschap Poetry Slam. Op het wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs haalde ze in mei 2016 de derde plaats. Sinds november 2016 is ze Europees kampioen Poetry Slam. Hierdoor trad ze niet alleen op in Europese grootsteden en dubieuze dorpen, maar ook van Jeruzalem tot Montreal.

Als masterproject schreef ze onder begeleiding van Bart Moeyaert en Jurgen Delnaet haar debuutroman We zijn water, die in 2013 bij de Bezige Bij verscheen en de shortlists van De Bronzen Uil 2014 en de Debuutprijs haalde. Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in september 2015 bij Uitgeverij Polis. In 2017 schrijft ze in buitenlandse oorden aan haar poëziedebuut.

Valerie Rousseau geeft sinds een kleine 2 jaar les in Yoga Zuid, je kwam haar daar vast al tegen. Het idee voor Soirée Namasté kwam nadat ze een yinles afrondde met een korte Yoga Nidra en hier hele positieve reacties op kreeg. Ze besloot schrijfster Carmien Michels warm te maken om samen te werken en na een gezellige koffiedate ontstond Soirée Namasté.

In 2010 startte Valerie Rousseau met yoga omdat ze op zoek was naar een sport die ze leuk zou vinden. De eerste vier lessen verdwaalde ze in al die nieuwe bewegingen en vreemde woorden, maar ze had de smaak onmiddellijk te pakken. In 2015 rondde ze haar eerste Vinyasa Yoga Teacher Training (300 hrs) af in 2016 deed ze daar nog een Yin yoga training (50hrs) bij. Valerie is erg leergierig en verbaast zich nog steeds over de wondere yogawereld. Naast yoga teacher voelt ze zich vooral een yoga practitioner.

De fun van yoga laten inzien en mensen laten voelen dat het niet enkel je lichaam maar ook je geest goed doet en versterk is haar streefdoel. Ze kan niet wachten om met jullie deze nieuwe yoga-ervaring te delen.

Meer info: Yoga Zuid