header

Doceren

Carmien geeft in opdracht van verschillende organisaties workshops, cursussen en projectweken Slam Poetry, vertellen, schrijven, taalcreativiteit en drama. Ze houdt ervan met haar vurige enthousiasme in zoveel mogelijk mensen – kinderen, jongeren en volwassenen – een vlam voor taal en vertellen te ontsteken.

Carmien was als jongere actief als animator en hoofdkok op kindervakanties van Koning Kevin vzw. Al tijdens de opleiding Woordkunst gaf ze dramalessen aan anderstalige jongeren en organiseerde ze een educatief project in een lagere school te Luchtbal, in samenwerking met de Academie van Ekeren.Via onder andere Urban Woorden en Creatief Schrijven geeft ze Slam Poetry workshops in middelbare scholen en dankzij Wisper komt ze met vele groepen volwassenen in contact. Een werkweek met jongeren van de Kunsthumaniora Brussel mondde uit in een voorstelling in de Beursschouwburg.

Sinds 2014 is Carmien in opdracht van Artforum en de Academies Antwerpen ook actief in basisscholen en geeft ze opleidingen aan leerkrachten. Aan de Postgraduaatopleiding MUVO van Thomas More Mechelen verzorgt ze het vak Taalstimulering voor 0- tot 4-jarigen.