header

Soiree Namaste:
bow for yoga and poetry

Sta stil in het moment.
Leer opnieuw ademen.
Beweeg zoals je vergeten bent te bewegen.
Voel de lucht in je longen en het bloed door je aderen.
Sta lichter en sterker in het leven.

En als je helemaal tot rust gekomen bent:
laat je verrassen door wonderlijke verhalen uit het Oosten.

Een poëtische yogasoirée of – matinee waarin lichaam en taal elkaar vinden. In een rustgevende sessie voor beginners en gevorderden werkt yogadocent Valerie Rousseau samen met schrijver en performer Carmien Michels. Op het ritme van korte gedichten begroeten we de zon tot de zachte woorden als een mantra door ons lijf stromen. In een begeleide yogaslaapsessie loodst de warme stem van Carmien Michels je door je verbeelding naar Oosterse oorden.

Kom meedoen en laat jezelf prikkelen.
Ga naar buiten als een rustiger, rijker en energieker persoon.
Namaste.

Wie?

Valerie Rousseau startte in 2010 met yoga. In 2015 rondde ze haar eerste Vinyasa Yoga Teacher Training (300 hrs) af in 2016 deed ze daar nog een Yin yoga training (50hrs) bij. Ze geeft onder meer les in Yoga Zuid. Het idee voor Soirée Namasté kwam nadat ze een yinles afrondde met een korte Yoga Nidra en hier hele positieve reacties op kreeg.

Carmien Michels (1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze publiceerde de romans We zijn water (shortlist Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014) en Vraag het aan de bliksem (2015). In 2016 won ze het Nederlands en het Europees Kampioenschap Poetry Slam. In 2017 verschijnt haar gedichtenbundel We komen van ver bij Uitgeverij Polis. Ze treedt op van Londen tot Tel-Aviv.

Yoga Nidra?

Yoga nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s”. Deze yogavorm wordt gebruikt als voorbereiding op een diepgaand onderzoek van je bewustzijn via meditatie. In vele gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een ontspanningstechniek. In een ontspannen houding (doorgaans savasana) luister je naar een verhaal dat je meeneemt naar een dieper bewustzijn.