header

Voyeurs in BXL

Brussel, 2070. Het land Brussel viert zijn onafhankelijkheidsdag. De straten lopen vol. Er wordt gezongen. Op oude sokkels worden nieuwe standbeelden onthuld. Vanaf hun voetstuk luisteren de beelden naar wat er wordt gezegd, geroepen en wat er wordt verzwegen.

Voor haar tweede productie strijkt ARType vzw neer in Brussel. Ze duikt onder in het verleden en de toekomst van de metropool. Het collectief resideert in verschillende buurten en absorbeert de verhalen en geluiden uit de stad. In Voyeurs in BXL laat ze verschillende stemmen aan het woord in een unieke Brusselse taal.

In de literaire muziektheatervoorstelling staan de live tekeningen van Brussels illustrator Wide Vercnocke centraal. Hij treedt in interactie met schrijver-performers Carmien Michels en Max Greyson en met celliste Jolien Deley en multi-instrumentalist Tim Coenen. De voorstelling Voyeurs in BXL is een mix van literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live illustratie. Stef Depover verzorgt de scenografie. Vonk & Zonen ondersteunt de productie en is verantwoordelijk voor de spreiding.

De voorstelling gaat in maart 2019 in première op het Passa Porta Festival in Brussel en toert vervolgens door Vlaanderen en Nederland. Meer informatie en speeldata volgen.

concept, tekst en spel Carmien Michels en Max Greyson concept, beeldverhaal en affiche Wide Vercnocke concept en muziek Jolien Deley en Tim Coenen scenografie Stef Depover techniek Lorelinde Hoet productie ARType vzw coproductie en verkoop VONK & Zonen met de steun van WALPURGIS, Pianofabriek en Passa Porta

Praktische informatie en boekingen :  

Doelgroep: Geschikt voor kleine en grote theaterzalen
Duur: ongeveer 75 minuten
Speelperiode: te boeken vanaf maart 2019

Voor bijkomende informatie en boekingen: info[at]vonkenzonen.be