header

Landverhuizers

Verras jouw favoriete #landverhuizers met een poëtisch postkaartje

Landverhuizers, het gloednieuwe gedicht van Carmien Michels wordt door Uitgeverij Polis en Curieus op duizenden postkaartjes verspreid. We roepen mensen op om hun geliefde Landverhuizers te verrassen met een kaartje.

Iedereen kent wel een vriend, collega, nicht of neef die België verruilde voor het dichte of verre buitenland. Landverhuizers. Ze lieten hun vertrouwde stek achter zich, trokken één of meerdere grenzen over en bouwden een nieuwe thuis op in een ander land.

“Hoe fijn zou het zijn om deze mensen te verrassen met een poëtisch postkaartje?” dacht podiumdichter Carmien Michels. Een van haar beste vriendinnen verhuisde dit jaar naar Colombia. Ze kroop in haar pen en schreef het gloednieuwe gedicht “Landverhuizers”.

World Poetry Day

Uitgeverij Polis en Curieus vzw sloegen de handen in elkaar en drukten het prachtige gedicht op duizenden postkaartjes. Deze lanceren ze op 21 maart 2018, niet toevallig World Poetry Day. De actie duurt een jaar lang, tot 21 maart 2019

Van Bamako tot Wellington

We willen heel graag in kaart brengen waar al die poëziekaartjes terechtkomen. Daarom roepen we mensen op om via sociale media met #landverhuizers te delen wanneer ze er eentje ontvangen. Migratie is van overal en alle tijden. Deze actie triggert om even stil te staan bij hoe we allemaal een geschiedenis hebben van onderweg zijn, op zoek naar een warm nest en een veilige thuis, hoe we allemaal belang hechten aan onze roots en familiebanden.

Geheime postpunten, pop-ups en partners

De postkaarten vind je onder meer bij Uitgeverij Polis, het Curieussecretariaat en op het Festival van de Gelijkheid / Gelijkheid on Tour. Carmien Michels deelt er bij optredens steevast uit. Daarnaast komen er schrijfpunten en postbussen op bijzondere plekken van geheime partners, die we de komende weken en maanden een voor een bekendmaken.

Wil je zelf een Landverhuizer verrassen met een poëtisch postkaartje?

Binnenkort in jouw favoriete boekhandel, onze pop-upacties en op het Festival van de Gelijkheid. Hou de FBpagina van Curieus in de gaten voor onze postpunten. Lees hier het gedicht!